Stanje na področju usposabljanja vojaških pilotov RS na simulatorju letenja (prispevek 1, prispevek 2, prispevek 3, prispevek 4 in prispevek 5), s tem pa operativnostjo in zakonitim opravljanjem nalog na področju civilne zaščite (helikoptersko reševanje v hribih, prometne nesreče, medbolnišnični prevozi, gašenje požarov itd.) se žal čedalje bolj zaostruje oz. je že pred meseci preseglo zakonito mejo.

Na MORS so v političnih diskusijah priznali, da je zakonodaja na tem področju še bolj restriktivna, kot se je do sedaj mislilo, s tem pa so posredno priznali še izjemno večjo vrzel v operativnosti pilotov vojaških helikopterjev RS oz. že kar “črno luknjo”. Poleg tega so se na večih točkah lagali in “premetavali” razne številke, da bi prikazali karseda lepo stanje.

a

V povezavi s tem smo 3. 4. 2017 od MORS zahtevali odgovore: koliko je zakonito operativnih pilotov, kaj naj pilot stori, če mora opravljati operativne naloge, pa jih ne bi smel opravljati, kdo bo odgovorjal v primeru nesreče itd. – NAŠA VPRAŠANJA.

Dne 25. 5. 2017 smo od MORS dobili odgovore – ODGOVOR MORS.

a

V povezavi z obema dokumentoma javno sprašujemo sledeče:

1. Kako da je “operativnih šest posadk helikopterjev Bell 412″, če pa je bil zadnji pilot na simulatorju 20. 2. 2016, kar je daleč več kot 12 mesecev?
2. Vprašanja zastavljena pod točko 4. in 5. so po našem mnenju še kako relevantna, ker do take situacije zelo lahko pride, čeprav “ne bi smelo”.
3. Odgovornost v konkretno navedeni hipotetični situaciji ni nikjer jasno opredeljena. Od Kabineta ministra bi pričakovali, da odgovor na to vprašanje pozna in nam ga tudi posreduje. Če pa ga ne pozna, pa predlagamo ministrici, da pravni službi ministrstva takoj naroči ekspertizo in nam jo čimprej posreduje. Jasno opredeljene odgovornosti so prvi pogoj za brezhibno delovanje sistema.
a

Prispevek iz informativne oddaje Dnevnik RTV Slovenija z dne 20. 5. 2017:

Prispevek iz informativne oddaje na Planet TV z dne 19. 3. 2017:

Prispevek iz informativne oddaje 24ur z dne 12. 1. 2017:

Po skoraj 2 letih intenzivnega opozarjanja s strani Sindikata pilotov MORS na neurejeno C-17delovno-pravno stanje pilota Slovenske vojske, ki leti na letalu C-17 iz Pape na Madžarskem, smo dosegli prve konkretne rezultate.

Dne 26. 5. 2017 je bila v Uradnem listu objavljena  Uredba o spremembah in dopolnitvi Uredbe o plačah in drugih prejemkih javnih uslužbencev za delo v tujini, ki v 5. odst. 15. čl. (dodatek za nevarnost) določa poseben dodatek prav za tega pilota:

Ne glede na določbe prejšnjih odstavkov pripada pripadnikom Slovenske vojske na mednarodnih vojaških dolžnostih, ki občasno opravljajo naloge osebja posadke zrakoplova na kriznem območju, dodatek v višini 304,21 eura.

a

V sindikatu smo veseli tega koraka, vendar je nedopustno, da so na MORS in Vladi RS za to spremembo potrebovali toliko časa. Predvsem smo kritični do MORS, ki je potreboval kar celo leto, da so sploh napisali predlog sprememb, pa še te so minimalistične.

Še vedno pa ostajajo številne zadeve odprte:

- plača je še vedno prenizka, saj pilot niti v eni točki nima ovrednotenega vrhunskega letalskega znanja in vseh ostalih letalskih posebnosti,

- pilot redno presega mesečno dovoljene delovne ure, kot tudi letalske ure – ali sploh dela in leti zakonito?,

- še vedno ni jasno, ali se mu bo nalet in vse licence, povezane s C-17, priznalo v Sloveniji.

a

Več o tem problemu na prispevku na naši strani in spodnjem videu (od 1:44 naprej)

V zavihku “DOSEŽKI IN AKTIVNOSTI” smo dodali obširno besedilo z naslovom NAŠE AKTIVNOSTI.

a

Podrobneje so opisani naslednji problemi, ki jih v okviru delovanja našega sindikata redno izpostavljamo.

1. Celostna ureditev plačnega sistema pilotov – cilj: različno plačilo za različno delo.

2. Višja dodana doba poklicnega upokojevanja.

3. Primernejše plačilo pilotov na MOM (Mednarodne operacije in misije).

4. Primernejše plačilo pilotov na MSSVT (Mirnodobna struktura Slovenske vojske v tujini)

5. Nezadostno usposabljanje na simulatorju letenja.

6. Položajni dodatek za kapitane veččlanskih zrakoplovov.

7. Karierni in izobraževalni problemi.

8. Borba na še nerešenih primerih klientelizma in nepotizma.

Danes je v bil spletnem časopisu Dnevnik objavljen prispevek, da je vlada RS na včerajšnji seji spremenila uredbo o našitkih v Slovenski vojski. Na končno realizacijo te spremembe bo sicer potrebno še počakati, je pa zelo zaskrbljujoč zadnji komentar v prispevku in z njim povezan problem. Na to zadevo v SPMO opozarjamo že vrsto let, saj se kaže v številnih, že skoraj neverjetnih in bizarnih, birokratskih ovirah, s katerimi se neposredno soočamo tudi v našem sindikalnem delovanju.

“Obrambni strokovnjak Klemen Grošelj opozarja, da je dogajanje, povezano z našitki in licencami za pilote, »kljub temu da se z vidika zunanjega opazovalca morda zdi nepomembno in malenkostno, kazalnik resnih organizacijskih slabosti, ki hromijo delovanje obrambnega sistema«. Gre za sistem, ki upravlja oboroženo silo, pravi Grošelj: »To dogajanje potrjuje, kar trdim že nekaj časa: slovenski obrambni sistem ne potrebuje le dodatnega denarja, ampak pred začetkom kakršne koli modernizacije predvsem organizacijsko konsolidacijo, ki bo preprečila pojav tovrstnih ekscesov.« Če konsolidacije ne bo, bo to po Grošljevih besedah kljub dodatnim sredstvom »onemogočalo in zaviralo nadaljnji razvoj tako obrambnega sistema kot Slovenske vojske«. “

Pred dnevi je bil v časopisu Dnevnik na podlagi informacij nam neznanega pripadnika vojaškega letalstva objavljen članek z naslovom “Ob poraznem uradnem poročilu o Slovenski vojski piloti ostali še brez našitkov na uniformah”, s čimer se vojaškim pripadnikom jemlje še tisti kanček dostojanstva, ki ga je še ostalo.
V tej povezavi smo 13. 3. 2017 na pobudo novinarjev POP TV podali izjavo glede zapletov z vojaškimi našitki, kjer smo začeli odpirati širšo problematiko birokracije v naši vojski, ki z vso silo zavira odpravljanje krivic svojih pripadnikov in v določenih točkah že ogroža nacionalno varnost.

Včeraj pa je v državnem zboru RS potekala izredna seja odbora za obrambo z dvema točkama:
1. Vpliv nezadostne ocene za bojno pripravljenost Slovenske vojske na nacionalno varnost
2. Problematika našitkov enot Slovenske vojske

Kot predsedniku Sindikata pilotov MORS so pri drugi točki sicer dali besedo, vendar so jo že po nekaj stavkih odvzeli.

Žal je vse skupaj že celotna farsa, saj si na vse pretege nočemo odpreti oči.
Sicer je očitno, da je nekaterim državnim politikom vseeno za dostojanstvo in moralo vojaških pripadnikov, bi jim pa moralo biti v skrbeh vsaj pravilno in zakonito delovanje državnih institucij, sploh če zadeva preide v odkrito slabljenje nacionalne varnosti.

En, na vzven verjetno najbolj očiten, primer v vojaškem letalstvu je zagotavljanje usposabljanja na simulatorju letenja za vojaške pilote, ki ga morajo opraviti iz stališča ohranjanja minimalne letalske varnosti, k čemur pa zavezujejo različni, med drugim tudi mednarodni, predpisi. Kljub opozarjanju s strani SPMO se pristojne in odgovorne osebe odzivajo prepočasi oz. celo namerno zaustavljajo reševanje te zadeve.

Posledice so tako že vidne (spletnicasopis.eu), situacija pa se iz meseca v mesec še bolj zaostruje (časopis Dnevnik).

“FlySentinel” – prva pametna ura, ki je plod slovenskega znanja in se bo prodajala v Sloveniji.
FlYSentinel_srebrno
 
Naprava deluje tako da nadzoruje parametre, kot so telesna temperatura, srčni utrip, nivo kisika v krvi ter utrujenost in parametre iz okolja kot so temperatura, CO, vlažnost, hrup, GPS višina ter G-sile. Vsi parametri so brani v realnem času in neinvazivno iz zapestja pilota. FlySentine z algoritmi ves čas obdeluje parametre in ob zaznavi nevarnosti opozori pilota ter mu svetuje kako naj ukrepa.

Več v naslednjih prispevkih na strani sierra5.net:
FlySentinel za večjo varnost letenja in Pametna ročna ura za večjo varnost letenja!

Vir: www.sierra5.net
 

V Sindikatu pilotov MORS (SPMO) podpiramo

PROTESTNE DEMONSTRACIJE SINDIKATOV

S ČLANSTVOM ZAPOSLENIH, KI DELAJO NA TEŽKIH IN ZDRAVJU ŠKODLJIVIH DELOVNIH MESTIH

 V SPMO poleg nižanja prispevne stopnje opozarjamo tudi na neustrezno rešen problem poklicnega zavarovanja vojaških pilotov Republike Slovenije. Več v prispevku.
 

 Sindikati s članstvom zaposlenih, ki delajo na težkih in zdravju škodljivih delovnih mestih oz. delovnih mestih, ki jih po določeni starosti ni moč zanesljivo opravljati (policisti, vojaki, rudarji, gasilci, strojevodje, piloti, vozniki, livarji …) bodo

v sredo, 18. januarja 2017 ob 11. uri pred Ministrstvom za delo

pripravili protestne demonstracije, s katerimi bodo javnost opozorili, da smo

PROTI NIŽANJU PRISPEVNE STOPNJE IN PROTI VIŠANJU STROŠKOV UPRAVLJAVCA

Beri dalje →